Piccata Milanese på kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En god lättlagad rätt!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1-2 dl ströbröd
  • 4-5 msk parmesanost
  • 2 ägg (vispade)
  • 1 msk hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Tomatsås
  • 1 förpackning med passerade tomater
  • 1/2 röd lök (hackad)
  • 1/2 gul lök (hackad)
  • 2 morötter (hackad)
  • 1 stor vitlöksklyfta (hackad)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Torkad basilika (efter smak)
  • Torkad timjan (efter smak)
  • Oregano (efter smak)
  • Vegeta (efter smak)
  • 1 sockerbit
  • 1-2 msk balsamicovinäger
  • 1/2 zucchini hackad i större bitar
  • Instruktioner

    1. Banka ut kycklingfileerna mellan två plastfolie så de blir platta och stora.
    2. Blanda ströbröd med parmesanost samt persiljan och kryddor. Lägg filéerna först i det uppvispade ägget sen i ströbrödsblandningen! Stek i stekpannan med rikligt med margarin eller olja.
    3. Tomatsås: Fräs först alla grönsakerna utom zucchinin i olja tills de blivit glansiga och fina tillsätt de övriga igredienserna, låt allt koka upp till sätt zucchinin och låt den puttra med i ca 15 minuter.
    4. Servera rätten med en citronskiva på köttet samt klyftpotatis, ris eller pasta

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mammis 18 april 2010

    Det är så här en tio-poångare ska smaka, jag åt och åt och åt..Kycklingfileerna var underbara, sen var såsen guuudomlig..( jag är mycket kräsen hur en tomatsås ska smaka ) Men här blir det full pott Tackar och bugar för god mat

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben