Piccata på kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Jättegoda panerade kycklingbitar som helst ska serveras tillsammans med jasminris.

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 100 g riven lagrad grevé
  • 1 dl ströbröd
  • Sås
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 fint hackad vitlök
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk hackad persilja
  • saften från 1/2 citron
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    Gör såsen: Koka grädde, vitlök och buljong tills ca 1 dl kokat bort. Tillsätt paprikapulver, sambal oelek, persilja och saften från 1/2 citron. Smaksätt med salt och peppar och håll såsen varm. Skär kycklingfilén i 3 cm tjocka skivor och banka ut bitarna lätt mellan två plastpåsar. Vänd bitarna i mjölet och doppa dem sedan i det uppvispade ägget. Blanda ost och ströbröd och panera kycklingbitarna i blandningen. Stek dem på svag värme ca 3-4 min.på varje sida. Osten får ej bli bränd. Servera gärna med jasminris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben