Picklade citronpäron

Serverar: 4 portioner

Serveras till kötträtter, glass eller ost, gärna getost.

Ingredienser

  • 1 kg päron, fasta
  • 1 citron
  • Lag
  • 8 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 8 dl stjärnanis
  • Instruktioner

    1. Skala och dela päronen i fjärdedelar om de är stora. Gråpäron behöver bara skalas.
    2. Tvätta citronen i varmt vatten och skiva den. Koka upp ingredienserna till lagen och sjud päronen mjuka tillsammans med citronskivorna. Det tar cirka 15 minuter. Känn med en sticka att de är klara.
    3. Häll upp i glasburkar och förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    PrimulaVera 4 september 2011

    ska det verkligen vara 8 dl stjärnanis!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben