Pickles

Mycket gott!

Ingredienser

  • 1 kg tomater
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 2 gröna paprikor
  • ½ slanggurka
  • 2 stjälkar bladselleri
  • 2 msk salt
  • 3 dl vinäger
  • 1 förp (330 g) brun farin
  • ½ tsk senapspulver
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 krm natriumbensoat
  • Instruktioner

    Skölj och rensa grönsakerna. Hacka grönsakerna fint eller kör i mixer. Häll över i en bunke och salta. Rör om. Låt stå en dag för att saltet ska dra åt sig vätskan. Häll bort all vätska. Lägg grönsakerna i en gryta. Häll i övriga ingredienser förutom natriumbensoat. Koka ordentligt utan lock i ca 30 minuter tills allt kokat ihop. Skumma. Smaka av och krydda ev mer. Rör ut natriumbensoat i lite av picklesen. Blanda sedan ner i den större satsen Häll upp på rena burkar. Sätt på lock. Förvara i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Årets kock
    Kocken Peter J Skogström från Bunkeflostrand i Skåne blev Årets Kock 2...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben