En härlig inläggning som smakar lite gammaldags är pickles. Den är god till köttfärslimpa och köttfärsrätter. Fördelen med pickles är att du kan ta lite av varje, något som är praktiskt om skörden är liten eller det är slutet på säsongen. Morötter, bondbönor, lök, pak choy, blomkål, svamp, selleri eller vad du har. Det är bara att blanda.
Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Förväll hårda grönsaker 2-3 minuter. Koka upp rikligt med kokande vatten i en annan kastrull och tillsätt 1 tsk salt per liter vatten. Lägg alla grönsakerna i en stor skål eller bunke och häll över saltlagen. Låt stå i kylskåp över natten. Häll av saltlagen och lägg grönsakerna i galsburkar. Lägg i några dillkvistar i varje burk.Blanda ättiksprit, vatten, socker, kryddpeppar, vitpeppar, muskotblomma, lagerblad och kryddnejlikor i en kastrull. Koka upp och rör om tills sockret löst sig. Ta av från värmen och skumma väl. Slå den heta lagen över grönsakerna. Sätt på lock. Låt stå och dra i minst tre veckor. Sedan är det bara att äta och njuta.
Årets kock
Kocken Peter J Skogström från Bunkeflostrand i Skåne blev Årets Kock 2...