Kyckling marineras i citron, täcks med kokos och wokas, en delikat rätt som är perfekt för sommarbjudningen.
Ingredienser
3 stora kycklingbröstfiléer
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk färskpressad limesaft
3 msk färskpressad apelsinsaft
2 msk mörk rom
2½ dl kokosflingor
2 msk olivolja
2 msk margarin
Limeklyftor till servering
Instruktioner
- Skär varje kycklingfilé i sex jämntjocka strimlor på längden.
- Blanda vitlök, färskpressad limesaft, apelsinsaft och rom i en skål som inte är av metall. Lägg i kycklingen och vänd den i marinaden. Täck över och kyl i tre timmar, vänd ofta.
- Lägg kokosen i en skål. Ta upp kycklingen ur marinaden och vänd strimlorna i kokosen med hjälp av en tång så att de täcks av kokos runtom.
- Hetta upp olja och margarin i en teflonstekpanna på medelvärme. Stek kycklingstrimlorna i omgångar 5-6 minuter tills strimlorna är gyllene runtom. Servera med limeklyftor.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Det här receptet låter väldigt fräscht. Kommer att provas snarast. Återkommer med betyg efteråt.