Pikant karibisk kyckling

Serverar: 4 portioner

Kyckling marineras i citron, täcks med kokos och wokas, en delikat rätt som är perfekt för sommarbjudningen.

Ingredienser

  • 3 stora kycklingbröstfiléer
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk färskpressad limesaft
  • 3 msk färskpressad apelsinsaft
  • 2 msk mörk rom
  • 2½ dl kokosflingor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk margarin
  • Limeklyftor till servering
  • Instruktioner

    1. Skär varje kycklingfilé i sex jämntjocka strimlor på längden.
    2. Blanda vitlök, färskpressad limesaft, apelsinsaft och rom i en skål som inte är av metall. Lägg i kycklingen och vänd den i marinaden. Täck över och kyl i tre timmar, vänd ofta.
    3. Lägg kokosen i en skål. Ta upp kycklingen ur marinaden och vänd strimlorna i kokosen med hjälp av en tång så att de täcks av kokos runtom.
    4. Hetta upp olja och margarin i en teflonstekpanna på medelvärme. Stek kycklingstrimlorna i omgångar 5-6 minuter tills strimlorna är gyllene runtom. Servera med limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    matskoj 1 maj 2010

    Det här receptet låter väldigt fräscht. Kommer att provas snarast. Återkommer med betyg efteråt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben