Pirog som tilltugg

Serverar: 15 portioner

Man bjuder kanske på en drink som inledning till middagen. Varför inte överraska med en varm pirog till som bjuds i vikt servett?

Ingredienser

  • 3 hårdkokta ägg
  • 2½ dl kokt fisk (rest)
  • 1½ dl kokt, kallt ris
  • 1 knippa mkt finhackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • 1 pkt djupfryst, tinad smördeg
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka äggen, fördela fisken i små bitar.
    2. Blanda ihop detta med ris och dill till fyllningen. Krydda.
    3. Kavla ut degplattorna mellan smörpapper. Ta ut rundlar på ca 12 cm med stort glas. Lägg en rågad matsked fyllning på ena halvan av rundlarna. Vik över den andra halvan, nyp ihop degkanten så pirogen blir halvmånformad.
    4. Lägg dem på vattensköljd plåt, pensla dem med uppvispat ägg. Grädda pirogerna 10 minuter i 250 grader. Bjud dem nygräddade i pappersservett.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben