Piroger med kyckling och bacon

Serverar: 10 portioner

Pirogerna passar bra att förbereda, frys in och ha på lut i frysen.

Ingredienser

  • Deg
  • 25 g jäst
  • 50 g smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 6 dl mjöl
  • Fyllning
  • 2 kycklingfiléer
  • 140 g bacon
  • 200 g svamp
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk soja
  • 1/2 dl bladpersilja, strimlad
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • Riven lagrad ost
  • Instruktioner

    Blanda degen till pirogerna och låt den jäsa 40 minuter. Skär kycklingen i tunna strimlor. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek kyckling, bacon och svamp utan extra matfett. Krydda med salt och peppar, rör i crème fraiche och soja. Låt puttra några minuter och låt sedan röran kallna. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i ca 10 bitar. Kavla ut degbitarna till kvadrater. Lägg en klick fyllning i mitten och nyp ihop pirogerna. Pensla med uppvispat ägg och strö över riven ost. Grädda pirogerna ca 15 minuter. Pirogerna passar lika bra att serveras varma som kalla.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    sannej 16 oktober 2008

    Lätt att tillaga och smakar mycket bra. Tyvärr så fick jag avså från svampen då min flicka inte gillar de. Andra gången jag tillagade pirogerna använde jag resterna av tacoköttfärsen blandat med crème fraiche istället för kyckling och det blev också bra. Pirogerna är toppen att ha i frysen när man vill ha ett gott mellanmål som är lite matigare.

    Aive 26 november 2012

    Degen var bra och pirogerna blev snygga. Lite mycket championsmak i fyllningen efter min smak, så kommer nog inte att göra den eksakt så här nästa gong.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben