Piroger med räk- och tonfiskfyllning

Serverar: 16 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Matig och god

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 75 g smör
  • 1 ½ dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg till pensling
  • Fyllning
  • 100 g råa räkor
  • 100 g tonfisk i olja
  • 1 lök
  • 1 spansk paprika
  • 2-3 msk tomatpure
  • 2 dl vispgrädde ev mellangrädde
  • 1 dl dill finhackad
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jästen i en bunke, häll över mjöl och salt. Smält smöret, häll i mjölken och ägget, vispa lätt och värm till fingervarmt. Häll blandningen över mjölet och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa 20 minuter.
    2. Hacka löken och paprikan och fräs den lätt, häll i räkor och tonfisk (häll av oljan från tonfisken), koka tills räkorna blir rosa. Blanda tomatpurén med grädden och häll över. Häll sist i dill, salt och peppar, låt puttra ett par minuter.
    3. Knåda degen och dela den i 16 delar, kavla ut till rundlar. Fördela räkblandningen i mitten på degen, vik ihop till knyten, banka skarven eller använd en gaffel.
    4. Lägg på plåt med bakplåtspapper, låt jäsa 20 minuter.
    5. Pensla med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen i 10-15 minuter till de är gyllenbruna.
    6. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben