Pistagefyllda cupcakes

Läckert

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vanilj essans eller arom
  • Pistagefyllningen
  • 100 g mandelmassa
  • 60 g skalade osaltade pistagenötter
  • Frosting av
  • 40 g rumsvarmt smör
  • 70 g cream cheese
  • 4-5 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader om du vill göra stora cupcakes, och 225 grader om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör sedan ner smält smör, mjölk och vanilj essans/arom.
    2. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
    3. Placera ut pappersformarna i en muffinsplåt (se tips!) Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när du dragit ut den.)
    4. Dekorera med tex grönt socker/strössel och pistagenötter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben