Pistasch och aprikosmums

Serverar: 25 portioner

Tid: 4 timmar

GI

Ingredienser

  • 400 g mörk choklad
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 2 dl Pistasch mandlar
  • 2 dl hackade aprikoser, torkade
  • 2 dl hackade hassel nötter
  • 1 dl flagad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Blanda chokladen och yoghurt.
    2. Vänd ner alla övriga ingredienser utom mandelflagorna.
    3. Klä en avlång form, ca 1½ liter, eller plastburk med bakpapper.
    4. Häll smeten i formen och strö över den flagade mandeln. Låt kakan stå kallt minst 4 tim.
    5. Lyft upp kakan ur formen med hjälp av papperet och skär den i lagom munsbitar.
    6. Förvara dem kallt i lufttät burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben