Pistasch- och krusbärssmulpaj

Serverar: 8 portioner

Prova att baka en smulpaj med en annorlunda och god smakkombination; pistasch och krusbär. Receptet ger 8 bitar.

Ingredienser

  • Smulpajskal
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.25 dl socker
  • 50 g smör, kallt
  • Fyllning
  • 0.5 l krusbär, snoppade
  • 0.5 dl råsocker eller socker
  • 0.5 msk potatismjöl
  • Pistaschsmulor
  • 1 dl pistaschnötter, osaltade
  • 50 g riven mandelmassa
  • 75 g smör
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 2/3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smulpajskal: Värm ugnen till 225 grader.
    2. Blanda vetemjöl och socker i en bunke, skär smöret i tärningar och finfördela det i bunken tillsammans med övriga ingredienser till en grynig massa.
    3. Lägg smulorna i en pajform, cirka 24 cm i diameter, tryck till dem något och grädda i 6-7 minuter. Sänk temperaturen till 200 grader.
    4. Fyllning: Lägg bären i en bunke och strö över socker och potatismjöl. Lägg blandningen i pajskalet.
    5. Pistaschsmulor: Mixa pistaschnötterna och riv mandelmassan fint.
    6. Skär smöret i tärningar och blanda alla ingredienser till en grynig massa. Strö smulorna över krusbären och grädda i cirka 20-25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben