Kanel- och sojastekta kycklingsköttbullar

Serverar: 4 portioner

Lika goda som "Mammas" köttbullar

Ingredienser

  • 1 påse saffran à 1/2 g
  • 1 msk olja
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk pistagenötter eller valnötter
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 600 g frysta kyckling- eller kalkonköttbullar
  • 3 msk ketjap manis (söt sojasås)
  • 1-2 krm kanel
  • 1-2 krm kajennpeppar
  • Instruktioner

    Fräs basmatiriset tillsammans med saffran och olja i ett par minuter. Rör om då och då. Häll på vattnet och salt. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 12-15 minuter under lock. Ta av från värmen och låt dra i 10 minuter. Grovhacka pistasch- eller valnötterna. Fluffa till riset med en gaffel och vänd ner nötterna. Blanda eventuellt i finhackad gräslök. Stek kyckling- eller kalkonköttbullarna enligt anvisning. Rör ihop ketjap manis, kanel och kajennpeppar. Häll blandningen över köttbullarna och låt steka ihop i ca 30 sekunder. Fördela köttbullarna på riset på tallrikarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben