Pistasch- och citronkaka

Serverar: 8 portioner

Denna läckra kaka med både citron och pistaschmandel är ett annorlunda bakverk som pryder alla fikabord. Så varför inte bjuda familjen på en delikat smakupplevelse?

Ingredienser

  • 200 g oskalade pistaschmandlar
  • 200 g smör
  • 6 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Saft och finrivet skal av 1 citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka pistaschmandlarna till ett fint pulver i en matberedare med kniven isatt eller mal dem i en mandelkvarn.
    2. Smält smöret och ställ det åt sidan. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
    3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke. Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten.
    4. Tillsätt citronsaft och citronskal i smeten. Blanda till sist ner det smälta smöret och rör så att allt precis blandas. Häll över hälften av smeten i en liten skål och tillsätt pistaschpulvret.
    5. Smörj en form, cirka 1 liter. Häll först ner den ena smeten och sedan den andra i formen. Rör försiktigt med en gaffel. Smetarna ska inte blandas alltför mycket, utan dra bara ett par tag med gaffeln.
    6. Grädda kakan cirka 40 minuter. Låt den svalna något innan du skär i den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben