Pistasch- och vaniljfyllda bullar

Serverar: 22 portioner

Vackra att se på och ljuvligt goda bullar! Färga fyllningen för att förstärka intrycket av pistasch. Blir extra goda med hemlagad vaniljkräm mitt i bullen.

Ingredienser

  • 2½ dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 6 3/4 dl vetemjöl
  • Pistaschfyllning
  • 100 g mandelmassa
  • 75 g smör
  • ½ dl florsocker
  • 50 g osaltad pistaschmandel
  • Eventuellt lite grön hushållsfärg
  • Vaniljkräm
  • 2½ dl mjölk
  • 1/4 tsk äkta vaniljpulver eller frön från 1 vaniljstång
  • 3/4 dl socker
  • 3 äggulor
  • 3/4 dl majsstärkelse, Maizena
  • 25 g rumsvarmt smör
  • Pensling
  • Ägg
  • Garnering
  • Smält smör
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en skål. Klicka i rumsvarmt smör. Häll i mjölken och rör tills jästen lösts sig. Tillsätt socker, salt och mjöl och arbeta degen i maskin, 10 minuter eller för hand, 15 minuter. Låt degen jäsa övertäckt 1 timme.
    2. Pistaschfyllning: Riv mandelmassan och rör ihop den med rumsvarmt smör. Hacka pistaschmandeln ganska fint i matberedare. Rör ner pistaschmandel, florsocker och eventuellt hushållsfärg i mandelmassan.
    3. Vaniljkräm: Koka upp mjölk och vaniljpulver/vaniljfrön i en kastrull. Blanda socker, äggulor och majsstärkelse i en skål. Tillsätt lite av vaniljmjölken och vispa slätt. Rör ner blandningen i resten av mjölken och sjud tills krämen tjocknar. Ta kastrullen från plattan och blanda i rumsvarmt smör och rör tills smöret smält.
    4. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta. Bred på pistaschfyllning och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 3 cm breda bitar och ställ i formar. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
    5. Sätt ugnen på 225 grader.
    6. Spritsa en klick vaniljkräm mitt i varje bulle. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 8 minuter.
    7. Vid servering: Pensla bullarna med smält smör och rulla dem i socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben