Apelsinsallad med pistasch- och marängtopp

Serverar: 8 portioner

Salladen kan göras klar långt i förväg, sedan är det bara att vispa och klicka på marängen.

Ingredienser

  • 5 vältvättade apelsiner
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk citruslikör t ex Cointreau
  • 1 granatäpple
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 msk hackade pistaschnötter
  • Instruktioner

    1. Skär bort skalet från apelsinerna så att även den vita hinnan kommer bort. Skiva och skär dem i mindre bitar. Häll apelsinerna med saften i en skål, strö på socker och citruslikör. Skär loss skalet från granatäpplet och kräng det så att du kan pilla loss kärnorna.
    2. Maräng: Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast maräng.
    3. Fördela salladen i glas eller små portionsformar. Klicka på marängen. Strö över hackade pistaschnötter. Gratinera med gasolbrännare eller under grill någon minut i ugnen. Obs! Kontrollera att formarna tål värme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben