Apelsinsallad med pistasch- och marängtopp
Salladen kan göras klar långt i förväg, sedan är det bara att vispa och klicka på marängen.
Ingredienser
5 vältvättade apelsiner
2 msk strösocker
2 msk citruslikör t ex Cointreau
1 granatäpple
Maräng
2 äggvitor
3/4 dl strösocker
2 msk hackade pistaschnötter
Instruktioner
- Skär bort skalet från apelsinerna så att även den vita hinnan kommer bort. Skiva och skär dem i mindre bitar. Häll apelsinerna med saften i en skål, strö på socker och citruslikör. Skär loss skalet från granatäpplet och kräng det så att du kan pilla loss kärnorna.
- Maräng: Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast maräng.
- Fördela salladen i glas eller små portionsformar. Klicka på marängen. Strö över hackade pistaschnötter. Gratinera med gasolbrännare eller under grill någon minut i ugnen. Obs! Kontrollera att formarna tål värme.
Liknande recept
Kommentarer (0)