Pistasch- och chokladrullar

Kombinationen pistaschmandlar och rosenvatten ger dessa små frasiga rullar en lätt orientalisk touche.

Ingredienser

  • 35 g smält smör + extra till pensling
  • 10 ark filodeg, ca 18 * 30 cm stora
  • Florsocker att pudra över
  • Fyllning
  • 55 g skalade pistaschmandlar, grovt malda
  • 55 g malda hasselnötter
  • 25 g råsocker
  • 1 msk rosenvatten
  • 55 g riven mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Ger 20 stycken
    2. Tips: Så fort man tar upp filodeg ur förpackningen börjar den torka. Täck med en ren kökshandduk för att hålla dem mjuka. Rosenvatten hittar ni lättast i en affär som handhar utländska matvaror eller i en välsorterad livsmedelsaffär.
    3. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj 2 bakplåtar. Lägg de torra ingredienserna till fyllningen i en skål tillsammans med socker, rosenvatten och choklad och blanda väl. Dela varje degark en gång på längden. Trava degremsorna på varandra och täck med en kökshandduk.
    4. Pensla det översta degarket med lite smält smör. Lägg en tesked fyllning på ena kortsidan. Vik in långsidorna mot mot mitten så att de täcker fyllningen en aning. Rulla ihop med början från kortsidan med fyllningen. Lägg rullen med skarven nedåt på en smord plåt.
    5. Upprepa proceduren med resten av degarken och fyllningen och pensla sedan ovanpå rullarna med smält smör. Grädda i ugnen i 20 minuter eller tills rullarna är spröda och har fått lite färg. Pudra dem med lite siktat florsocker och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben