Kalv på italienska

Serverar: 4 portioner

Lätt att förbereda, snabb att rulla ihop.

Ingredienser

  • 4 lövbiffstunna skivor kalvinnanlår
  • 1 knubbiga gula zucchini
  • 1 purjolök
  • Marinad
  • 3 msk soja
  • 1/2 dl rödvin
  • 3 msk flytande honung
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½-1 tsk curry
  • 1 krm svartpeppar
  • Pistasch- och fetapesto
  • 50 g fetaost
  • 0,5 dl pistaschnötter, 25 g
  • 1 kruka basilika
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 sardellfilé
  • Instruktioner

    Blanda marinaden och marinera kalvskivorna häri ett par timmar. Mixa peston. Skiva zucchinin i så tunna skivor på längden att de går att rulla - använd helst skärmaskin. Skär ut smala band av purjolöken. Doppa dem snabbt i kokande vatten, koka knappt 1/2 minut och kyl dem därefter i kallt vatten. Ta köttskivorna ur marinaden, torka dem. Hetta upp en stekpanna och stek kalvskivorna i olja och smör en halv minut på var sida. Ta upp och låt kallna. Bred en dryg tesked pesto på en zucchiniskiva, lägg på en kalvskiva, rulla ihop och knyt om purjoband. Ställ rullarna på ett fat och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben