Pitabröd

Serverar: 6-8 portioner

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 ½ tsk salt
  • ½ msk socker
  • 2 msk olja
  • ca 13 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten (37°) och blanda i salt, socker, olja och nästan allt mjöl (var försiktig med mjölet, jag tycker att det blir bäst när degen är lite kladdig innan jäsningen). Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme. Tag upp den på mjölat bord, dela den i 20 delar och kavla ut till ca ½ cm tjocka kakor. Lägg dem på smord plåt och grädda i 275° mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt kallna under bakduk. Skär en skåra i bröden så de kan fyllas.

    Liknande recept

    4.7
    2 h
    18
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Måndagens grillsås
    En riktigt smarrig sås till köttet eller fisken är nästan det viktigas...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben