Pitabröd

Serverar: 8 portioner

Ingredienser

  • 1/4 pkt jäst
  • 2 1/2 dl vatten (37°)
  • 1/2 msk salt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Dela jästen i en bunke. Rör ut den med det fingervarma vattnet. Tillsätt salt, nästan allt vetemjöl. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken. Jäs under bakduk 1 tim. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Rulla ut till en längd och dela den i åtta bitar. Rulla till runda bullar.Kavla ut till tunna runda kakor (ca 1/2 cm) Värm en plåt i ugnen. Lägg kakorna på het plåt och grädda i 275°mitt i ugnen i 2-3 min.Låt pitabröden kallna under bakduk. Skär en skåra i bröden och fyll dem.

    Liknande recept

    4.7
    2 h
    18
    2

    Kommentarer (1)

    Josses 15 januari 2011

    Gjorde dessa igår men naturligtvis så misslyckades jag! Några jäste upp och några inte men jag ska prova att göra dem en gång till. Jag använde vetemjöl special i stället för vanligt vetemjöl. Fick för mig att jag skulle vara lite nyttig om det var det som gjorde att det gick på tok? De var goda och som sagt jag ska göra om dem någon fler gång för det var ju ett så enkelt recept!

    Relaterade Artiklar

    Måndagens grillsås
    En riktigt smarrig sås till köttet eller fisken är nästan det viktigas...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben