PITABRÖD

Serverar: 8 portioner

Ett underbart bröd som tillsammans med olika köttfyllningar blir en ren njutning.

Ingredienser

  • 2,5 dl ljummet vatten
  • ½ paket jäst
  • 1,5 msk olja
  • 1 tsk salt
  • ½ dl kornmjöl
  • 6-8 dl bakvetemjöl
  • Instruktioner

    1. 1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Rör också i olja och salt.
    2. 2. Arbeta in mjölet. Spar någon dl till utbakningen. Arbeta kraftigt och länge till en riktigt slät och seg deg.
    3. 3. Jäs övertäckt till knappt dubbel storlek i minst 40 minuter.
    4. 4. Ta upp degen på mjölat bakbord.Dela degen i 8 ämnen. Knåda inte degen. Kavla bara på en sida. Obs! detta är jätteviktigt, annars sväller inte bröden upp. Kavla till kaffefatsstora rundlar. Vänd brödet och lägg det med den kavlade sidan nedåt på smorda plåtar. Jäs utan bakduk i 30-40 minuter. Bröden ska ha börjat svälla ordentligt, även i mitten. Kolla att ytan reser sig snabbt efter ett lätt tryck med pekfingret.
    5. 5. Värm ugnen till 275 grader.
    6. 6. Grädda bröden i 7-8 minuter. De ska pösa upp som bollar,

    Liknande recept

    4.7
    2 h
    18
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Måndagens grillsås
    En riktigt smarrig sås till köttet eller fisken är nästan det viktigas...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben