Ett underbart bröd som tillsammans med olika köttfyllningar blir en ren njutning.
Ingredienser
2,5 dl ljummet vatten
½ paket jäst
1,5 msk olja
1 tsk salt
½ dl kornmjöl
6-8 dl bakvetemjöl
Instruktioner
- 1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Rör också i olja och salt.
- 2. Arbeta in mjölet. Spar någon dl till utbakningen. Arbeta kraftigt och länge till en riktigt slät och seg deg.
- 3. Jäs övertäckt till knappt dubbel storlek i minst 40 minuter.
- 4. Ta upp degen på mjölat bakbord.Dela degen i 8 ämnen. Knåda inte degen. Kavla bara på en sida. Obs! detta är jätteviktigt, annars sväller inte bröden upp. Kavla till kaffefatsstora rundlar. Vänd brödet och lägg det med den kavlade sidan nedåt på smorda plåtar. Jäs utan bakduk i 30-40 minuter. Bröden ska ha börjat svälla ordentligt, även i mitten. Kolla att ytan reser sig snabbt efter ett lätt tryck med pekfingret.
- 5. Värm ugnen till 275 grader.
- 6. Grädda bröden i 7-8 minuter. De ska pösa upp som bollar,
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Måndagens grillsås
En riktigt smarrig sås till köttet eller fisken är nästan det viktigas...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...
Tips för vegetarianer
När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...