Pitabröd

Serverar: 60 portioner

Min vän från Irak.

Ingredienser

  • 11 dl varmt vatten
  • 1 pkt jäst
  • 1 påse vetemjöl ( 2 kg )
  • 5 tsk salt
  • 4 tsk socker
  • Instruktioner

    Smula jästen och rör ut den i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet . Tillsätt salt, socker och vetemjölen. Knåda degen tills den är smidig. Degen ska nu jäsa i 30-40 min. Knåda degen med resten av mjölen och ta utt små bullar . Och kavla utt dom i ca 1cm tjocka kakor. Efter kavlingen ska dom jäsa 1 tim. Under gräddning skall alla bröd blåsa upp sig. Sätt ugnen på 250 º. Grädda i mitten delen av ugnen i ca 5 min.

    Liknande recept

    4.7
    2 h
    18
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Måndagens grillsås
    En riktigt smarrig sås till köttet eller fisken är nästan det viktigas...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben