Pitabröd med havrekli

Serverar: 22 portioner

Lättsötat bröd som man kan fylla med något gott och ta med på utflykten eller äta hemma.

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 30 g jäst (2/3 paket à 50 g)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 dl havrekli
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn: 250 grader
    2. Värm vatten och olja till 37 grader och rör ut den smulade jästen med degspadet.
    3. Tillsätt salt, havrekli, grahamsmjöl och 5 dl av vetemjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa under bakduk i 60 minuter.
    4. Pudra över med lite av det resterande mjölet och arbeta ihop degen.
    5. Lägg degen på mjölat bord och knåda till en smidig och slät deg. Dela degen i två halvor och rulla ut och dela varje del i 11 bitar.
    6. Forma varje bit till en bulle och kavla till en platt kaka med 12 cm i diameter. Skjut in plåten i ugnen och låt den värmas medan du bakar ut.
    7. Lägg ut de färdigkavlade bröden på den varma plåten och grädda på mittfalsen i 7-8 minuter.
    8. Låt kallna i bakduk. Kan frysas.

    Liknande recept

    4.7
    2 h
    18
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben