Pitabröd med tillbehör

Serverar: 16-18 portioner

Snabba goda bröd som kräver hög värme och gräddas på het bakplåt. Pitabröden kan också grillas på utegrillen. Efter ca en minut blåses de upp, vänd och grilla på andra sidan. Fyll bröden med det som du tycker om.

Ingredienser

  • ½ paket jäst, 25 g
  • 5 dl fingervarmt vatten, 37º
  • 1 tsk salt
  • Ca 10-12 dl vetemjöl
  • Svartpeppardipp
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk hel svartpeppar
  • Salt
  • Förslag på tillbehör
  • Kebabkött
  • Köttfärsröra
  • Tomatsalsa
  • Guacamole
  • Champinjonröra
  • Sallad
  • Hackad rödlök
  • Riven ost
  • Majs
  • Bönsalsa
  • Svartpeppardipp, eller vad du tycker om
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Lös den i det ljumma vattnet.
    2. Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Arbeta samman till en deg.
    3. Tag upp på mjölat bakbord. Knåda igenom degen och känn att den är smidig.
    4. Låt jäsa under handduk eller plastfolie i ca 20 minuter.
    5. Värm under tiden ugnen till 275º. Sätt in en plåt så att den blir het.
    6. Dela degen i ca 20 lika stora bitar som rullas till bullar. Kavla ut varje bulle till en platt rund tunn kaka, ca ½ cm tjock.
    7. Lägg degplattorna på den heta plåten, grädda mitt i ugnen 5-6 minuter tills de blåser upp.
    8. Låt bröden svalna på galler under handduk.
    9. Svartpeppardipp: Krossa svartpepparn i en mortel eller med baksidan på en kastrull. Blanda med crème fraiche samt salt. Späd med lite vatten till klickbar konsistens.

    Liknande recept

    4.7
    2 h
    18
    2

    Kommentarer (5)

    OiOi 24 april 2009

    snabba goda och lätta att göra. underbart gott blev det.

    wirinkatasp 29 mars 2011

    Sparat 238gånger och fått en röst dålig respons de ser då goda ut så jag ska göra dessa (på min muurikka)

    wirinkatasp 15 april 2011

    Kanongott pitabröd baka det till tacos

    wirinkatasp 19 april 2011

    Jag gjorde föresten bara 8 st bröd lagom stora till tacos

    Drottningsofia 20 juli 2011

    Kan man frysa dessa?

    Relaterade Artiklar

    Måndagens grillsås
    En riktigt smarrig sås till köttet eller fisken är nästan det viktigas...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben