Pitasnacks till festen

Serverar: 16 portioner

ett par aptitretande pitabitar med lyxigt pålägg blir ett festligt inslag på en improviserad buffé. De är små men oemotståndliga.

Ingredienser

  • 2 små eller 1 stort pitabröd
  • 6 milda gröna pepperoni
  • 100 g svarta, urkärnade oliver
  • 4 tomater
  • 1 liten röd lök
  • 50 g kokt eller rökt skinka
  • 125 g mozzarellaost
  • 150 g färdig salsasås
  • 100 g riven mager pizzaost
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 msk olivolja
  • ½-1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Skiva pepperonin. Skiva 2/3 av oliverna och hacka resten.
    2. Skölj tomaterna, kärna ur dem och tärna fruktköttet. Skala och tärna löken. Sttrimla skinkan. Skär mozzarellan i skivor.
    3. Värm ugnen till 225 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Skär de små bröden i fjärdedelar och de stora i åttondelar. Dela bitarna på tvären i två delar och lägg dem med snittytan nedåt på plåten. Bred salsasås på 8 av bitarna. Fördela olivskivorna och pepperonin på såsen. Strö sedan över 2/3 av pizzaosten.
    4. Blanda tomat, lök, oregano, olja, salt och peppar i en skål. Skeda hälften av blandningen över 4 pitabitar, strö sedan över de hackade oliverna och lägg på mozzarellaosten.
    5. Lägg resten av tomatblandningen på de resterande bröden, lägg på skinkan och strö över pizzaosten. Gratinera 12-15 minuter tills osten har smält.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben