Pitekaka

Värd att pröva

Ingredienser

  • Smet
  • 2 ägg
  • 4 dl socker
  • 3 dl mjölk
  • 100 g smält margarin
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • Topping
  • 200 g smält margarin
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 4 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smält margarin och mjölk (jag brukar blanda dessa innan för att marg. inte ska vara så hett). Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Häll i bakpappersklädd långpanna.
    2. Blanda toppingen och fördela ut över kakan. Grädda mitt i ugnen 10-15 min. Låt kakan kallna och skär i rutor.

    Liknande recept

    4.2
    20 min
    40

    Kommentarer (1)

    PinkLadie 25 april 2008

    Jättegott! Tog dock bara 3 dl socker i smeten... (Det gick oxå bra med min stora form 35 x 42) Skönt att ha många kakor kvar att lägga i burken när man ätit massor :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben