Tanjas hallonkaka

Tid: 40 minuter

Använder samma smet till denna som till Pitekaka

Ingredienser

  • 100 g smält smör/margarin
  • 1 ägg
  • 4 dl socker
  • 3 dl mjölk
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • ca 5 dl hallon
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker och häll sedan i mjölken och det smälta margarinet.
    2. Blanda de torra ingredienserna med varandra och rör sedan ner i smeten.
    3. Bre ut smeten i en smörad ugnspanna och strö över hallonen.Man får ta hur mycket hallon man vill och jag som älskar hallon var ganska generös. Tryck ner hallonen något i smeten och grädda sedan i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter.
    4. Gräddningen kan variera beroende på hur mycket hallon man har men det är bara att känna av med en provsticka att den inte är för kladdig.

    Liknande recept

    5
    40 min
    10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben