Pitekaka

Serverar: 20 portioner

En klassisk kaffekaka som bakas i långpanna.

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjölk
  • 100 g smält smör
  • Topping
  • ½ dl kakao
  • 5 dl havregryn
  • 1½ dl socker
  • 200 g smält smör
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ihop ägg, socker och mjölk. Rör ner mjölblandningen och det smälta smöret.
    2. Fördela smeten i en smord långpanna.
    3. Rör ihop toppingen. Fördela på den ogräddade kakan.
    4. Grädda kakan i ugnen i 15 min i 225 gr. Skär i rutor medan kakan fortfarande är varm.

    Liknande recept

    4.2
    20 min
    40

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben