Pitekaka m kakao

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

Väldigt onyttig kaka men oxå väldigt god :)

Ingredienser

  • Smet
  • 100 g smält smör/margarin
  • 1 ägg
  • 4 dl socker
  • 3 dl mjölk
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vanlijsocker
  • Fyllning
  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 3-4 dl havregryn
  • 4 msk kakao (eller kanel som är originalet)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop alla ingredienserna till smeten. Smörj en plåt och bred ut smeten.
    2. Smält smöret till fyllningen och blanda i övriga ingredienser. Klicka ut den på smeten och grädda i ugnen 15-20 minuter.
    3. Egentligen ska man ha kanel i pitekaka men jag bytte ut det mot kakao när jag hade slut kanel och det blev supergott. (Samma mått om du föredrar kanel) Min svärmor brukar göra denna kaka på 4 msk kanel och 1 msk kakao.
    4. Skär upp kakan i rutor när den svalnat något och servera sockerbomben till vilket tillfälle du föredrar eller skäm bort dig själv med en ruta och ett glas mjölk! :)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben