Sockerkaka med kakao och valnötter

God sockerkaka.

Ingredienser

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl grädde eller mjölk
  • Fyllning
  • 2 msk kakaopulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • ca 100 g valnötter, hela eller grovt hackade
  • Till formen (1 1/2 liter)
  • Smör
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Rör smör och socker pösigt. Blanda ner 1 ägg i taget.
    3. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret. Rör ner vätskan.
    4. Ta undan lite av smeten som blandas med kakao, vaniljsocker och valnötter.
    5. Häll hälften av den ljusa smeten i formen. Häll i kakaosmeten och sedan resten av den ljusa smeten.
    6. Grädda i cirka 1 timme. Känn med sticka.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (1)

    BirgitN 9 april 2010

    Mmmmm.....Riktigt god! Tack!

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben