Pizza - Godare får du leta efter

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

En smarrig pizza som slår alla köpta pizzor som jag smakat både svenska och italienska

Ingredienser

  • Deg
  • 12 dl valfritt mjöl
  • 75 gr jäst
  • 4-5 dl vatten eller efter behov beroende på mjölval
  • 1,5 tsk salt
  • Tomatsås
  • 1,5 burk krossade tomater
  • 1,5 msk oregano
  • 0,75 dl olivolja
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • 1 nypa muskot
  • Fyllning
  • 225 gr kokt skinka, skär skinkan i strimlor
  • 1-2 burkar skivad svamp
  • 3 st buffelmozzarella, går även med vanlig mozzarella
  • 150 gr soltorkade tomater, skärs i bitar eller hackas grovt
  • 100 gr lufttorkad skinka
  • Svarta urkärnade oliver
  • Gröna oliver fyllda med ansjovis eller pimonte
  • Parmesan
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet fingervarmt, blanda ner jästen, går också bra med torrjäst.
    2. Häll vatnet över mjölet, lite i taget. Tillsätt salt och blanda runt i ca 10 minuter i blandaren. Eller för hand till degen blir slät. Jäs under duk till dubbel storlek, ca 1,5 timmar.
    3. Häll ut 2 msk olivolja längs en ungnsplåt. Tryck ut degen direkt på plåten och vänd den under tiden så oljan kommer på båda sidorna. Låt jäsa i 5-6 minuter.
    4. Mixa tomaterna och blanda i oregano, olivolja, salt, peppar och muskot, värm upp såsen och smaka av. Bred tomatsåsen över den jästa degen så hela ytan täcks, spara lite sås.
    5. Grädda bottnen i högsta värme längst ner i ugnen i ca 6-7 minuter.
    6. Tag ut den förgräddade pizzadegen och lägg på resterande tomatsås, lägg på fyllningen över hela pizzan och avsluta med mozzarellan som rivs/delas i bitar eller skärs, torkade skinkan som skäres i strimlor, oliverna och strö slutligen över rikligt med parmesanosten, avsluta med att strila rikligt med olivolja över allt.
    7. Grädda pizzan högst upp ytterligare 6-7 minuter på högsta värme till osten har smält. Underbart gott det är bara till att njuta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Matäventyr i Karibien!
    Maten här bland öarna varierar väldigt mycket. Å ena sidan kan man nju...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben