Pizza med färskost och grönkål

Serverar: 2 portioner

Denna pizza är inte en vanlig pizza utan bottnen består av broccoli och är helt utan vetemjöl. Japp, du hörde rätt.. Och den är supergod. Prova! Glutenfri och LCHF vänlig om du byter ut bovetemjölet mot enbart mandelmjöl.

Ingredienser

  • 1 broccolistam (dvs nedre delen av en broccoliblomma)
  • 3 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 tsk torkad oregano
  • ½ tsk salt
  • Eventuellt 2 krm chilipeppar
  • Topping
  • 4 msk tomatsås, pizzasås
  • 70 g plockade grönkålsblad
  • 1 dl mascarpone
  • 125 g mozzarella i bitar
  • 2 msk pinjenötter
  • 20 basilikablad
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala broccolistammen och skär i bitar. Mixa till ett fint smul i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en jämn smet.
    3. Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar och häll ut hälften av smeten på vardera plåt. Dra ut smeten med en slickepott till rundlar. Förgrädda bottnarna ca 10 minuter i varmluftsugn eller i omgångar i vanlig ugn.
    4. Sänk värmen till 200 grader.
    5. Bred på tomatsås och fördela resten av toppingen på pizzorna. Grädda 5-10 minuter, tills osten smält och de har fått en fin färg. Dra ett varv med pepparkvarnen och servera direkt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben