Pizza med köttfärs

Köttfärspizza med rosmarin. Man kan även ha tomatsås på om man vill.

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk matolja
  • 5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 stora gula lökar
  • 2 msk matolja
  • 400 g köttfärs
  • 2-4 msk vatten
  • 5 msk tomatpuré
  • 1-1 ½ tsk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 2 dl riven ost
  • Ev pizzakrydda
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra pizzadegen. Lös upp jästen i fingervarmt vatten, blanda i därefter salt, olja och vetemjöl. Arbeta ihop ingredienserna till en deg. Låt jäsa i ca 1 timme.
    2. Gör fyllningen. Häll matolja i en stekpanna. Hacka lök och stek den tillsammans med köttfärsen. Tillsätt salt, rosmarin, tomatpuré och vatten.
    3. Kavla ut degen (så den får plats på en ugnsplåt) och bred ut fyllningen. Strö över riven ost. Grädda i nedre delen av ugnen i 250ºC i ca 20 minuter. Strö över ev. pizzakrydda.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Vardagsmat i lovtider
    Behöver du lite februariinspiration till sportlovshungriga barn? Vå...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben