Pizza på potatis med peperoni

En pizzabotten gjord på potatis och utan jäst gör att det går fort och enkelt att göra den. Väl värd att prova.

Ingredienser

  • 900 g tärnad potatis av mjölig sort
  • 1 msk smör
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk färska hackade örtkryddor
  • 1 uppvispat ägg
  • Fyllning
  • 1 dl passerade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 50 g skivad peperoni
  • 1 strimlad grön paprika
  • 1 strimlad röd paprika
  • 2 stora skivade karljohanssvampar eller annan god svamp
  • 25 g urkärnade svarta oliver, delade i 4 delar
  • 125 g riven mozzarella
  • Instruktioner

    1. Ger en stor pizza
    2. Kockens tips: Potatispizza har en lösare botten än vanlig pizza och bör serveras i sin form. Som fyllning kan du ta vad du har hemma.
    3. Smörj och mjöla en pizzaform ca 23 cm i diameter. Koka potatisen mjuk i ca 10 minuter. Häll av vattnet och mosa potatisen. Lägg den i en skål och blanda i smör, vitlök, kryddor och ägg.
    4. Bred ut blandningen i pizzaformen. Sätt ugnen på 225 grader och grädda bottnen i 7-10 minuter. Den skall inte vara genomgräddad.
    5. Blanda tomatpuré och passerade tomater och bred blandningen över pizzabottnen. Lämna en cm fri runt kanterna.. Lägg på peperoni, paprika, svamp och oliver och strö över osten.
    6. Grädda i ugn i ca 20 minuter eller tills pizzan är genomgräddad och osten har smält. Servera pizzan varm med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben