Pizzabotten

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Fick detta recept via den argentinska kocken German som visats i svt:s program Landgång.

Ingredienser

  • 14 dl mjöl
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 1 dl olivolja
  • 2 st ägg
  • 5 dl vatten
  • 1 paket jäst
  • Instruktioner

    1. Jästen löses i lite av det fingerljumma vattnet. Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen slät och fin.
    2. Låt degen jäsa cirka 1 timme.
    3. Kavla ut degen så tunt det går och lägg på plåtar.
    4. Lägg på fyllning, t ex: Tomat, ost, räkor, champinjoner och ananas.
    5. Grädda i cirka 20 minuter i 225 grader.

    Liknande recept

    4
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    elmas 19 oktober 2009

    Super gott !!!!! Jag smakade denna pizza hos min svärmor och den var jätte god.

    Relaterade Artiklar

    Pizzadeg
    Istället för att beställa pizza från pizzerian på hörnet går det utmär...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben