Pizzabotten av blomkål

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Pizzabotten med god smak av blomkål. Det finns otaliga varianter på nätet med olika sorters ost och proportioner ost-blomkål. Detta är min variant.

Ingredienser

  • 300 g rå blomkål
  • 1dl riven ost
  • 1 ägg
  • 1 tsk fiberhusk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Kör blomkålen i mixer så den blir finriven. Pressa ur överskottsvätska i en ren kökshandduk. Blanda ihop med övriga ingredienser till en deg. Låt stå 10 min. Bred/tryck sedan ut på en plåt med bakplåtspapper på till en tunn botten. Sätt in i ugnen och grädda den tomma pizzabottnen i 12-14 min.
    2. Lägg sedan på valfri fyllning, strö över ost och gratinera tills osten är gyllene.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben