Pizzadeg

Serverar: 1 portioner

Denna pizzabotten är god och snabb att göra. Den blir inte så hård som jästbottnar kan bli, utan mera panpizzamjuk. Byt ut lite av vetemjölet mot grahamsmjöl så får du en nyttigare pizza.

Ingredienser

  • 6 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g mjukt margarin
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • Instruktioner

    Blanda ihop alla ingredienser i maskin eller med degkrokarna på elvispen. Kavla ut pizzan till önskad storlek, fyll med något gott och grädda i 200 graders ugn i ca. 15 min, eller tills den fått fin färg.

    Liknande recept

    4.8
    35 min
    1
    36
    4.3
    2 h
    8
    3
    4.1
    5-6
    3

    Kommentarer (4)

    uffehed 29 februari 2008

    Provade denna med 4st barn 4-8år och pålägget var väldigt varierat! ;-) Var väldigt snabb och enkel att göra! Men barnens komentar var att degen inte smakade nåt! Dom föreslog salt i. Jag kan bara hålla med. Men det var bra i övrigt men det blir nog minst lite salt i nästa gång!

    botten_cilla 18 november 2008

    Brukar med göra pizzadeg med bakpulver (går ju så snabbt !) Jag brukar byta ut margarinet mot olja och mjölken mot vatten, blir minst lika gott :)

    YourJulia 20 januari 2013

    Supergott, pizzorna överröstes med komplimanger från gästerna! Fast den var något svår att kavla ut men det kan ju förstås berott på att jag fick använda ett glas som kavel... Tack för ett bra recept, det ska användas fler gånger!

    susannau 29 april 2014

    Jättegod! Jag använde glutenfritt mjöl (Finax mjölmix) + en matsked fiberhusk i stället. Den här receptet med bakpulver blev en succé här hemma! Degen blev rätt kladdig (som glutenfritt ofta blir), men med lite olja på kaveln så löste det sig snabbt, utan att jag behövde tillsätta mer mjöl. Det här receptet kommer användas fler gånger!

    Relaterade Artiklar

    Pizzadeg
    Istället för att beställa pizza från pizzerian på hörnet går det utmär...

    Sportlovsmat
    Äntligen är det sportlovsdax! En del har förmånen att åka på vintersem...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben