Den bästa pizzadeg jag testat. Resultatet blir en "frasig" och lätt pizzabotten
Ingredienser
25 g jäst
2 dl kallt vatten
1 tsk salt
2 msk olivolja
4-5 dl vetemjöl
Alternativ mjölblandning för nyttigare deg
3 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
2 msk krossat linfrö
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke med vattnet, se till att jästen smälter helt. Tillsätt salt och olja
Blanda i mjölet och blanda tills degen är klumpfri.
- Ställ degen att jäsa i minst 30 minuter. Kan stå i kylskåpet en timme eller två för en långsammare jäsning.
- Häll ut den ganska lösa och lite kletiga degen på en lätt mjölad bakplåt eller bakbord och dra ut degen till önskad storlek och tjocklek. Kan med lätthet kavlas ut om man hellre vill det. Det kan behövar en puderyta av lite mjöl så att kaveln inte fastnar
- Det är lämpligast att dela degen i två om man inte har väldigt stora bakplåtar.
- Ska gräddas i nedre delen av ugnen i 10-15 minuter i 250 grader.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Relaterade Artiklar
Pizzadeg
Istället för att beställa pizza från pizzerian på hörnet går det utmär...
Sportlovsmat
Äntligen är det sportlovsdax! En del har förmånen att åka på vintersem...
Frasiga blev inte våra pizzor, mer luftiga och mjuka, men väldigt god deg! Dessutom jätte-enkla att göra - både snabbt, kladdfritt och så enkelt att komma ihåg receptet! Jag gjorde två separata satser av degen och det blev precis lagom till 5personer med mycket fyllning på pizzan.
Jag vet inte hur många gånger jag har gjort denna pizza ... och den är verkligen min favorit och än har ingen annan deg funnit sin plats hemma hos mig :-) /kram Bappi
Gör alltid den här pizzadegen (den nyttigare varianten) och både barn och vuxna älskar den. Eftersom det alltid är jag som bakar pizzorna så älskar jag den ännu mer då den inte är kladdig och svårarbetad.