Plättar med kolasås och hallon

Serverar: 4 portioner

Helt vanliga plättar kan bli till en festlig dessert tillsammans med kolasås och hallon. Här serveras de som små bakelser.

Ingredienser

  • Kolasås
  • 2 dl grädde
  • 2 dl socker
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Plättar
  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 msk smör
  • Till servering
  • Färska hallon
  • Instruktioner

    1. Kolasås: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt puttra i ca 5 minuter. Rör i vaniljsocker.
    2. Vispa samman äggen med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken och saltet. Låt smeten stå och svälla i ca 30 minuter.
    3. Hetta upp laggen och klicka i lite smör. Häll i ett tunt lager smet (ca ½ dl) till varje plätt. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända. Stek i ytterligare någon minut. Stek alla plättarna på samma sätt.
    4. Servera med kolasås och hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    paeran 12 augusti 2011

    Gooddi gooddi, mycket gott, tack, Paeran.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben