Plankstek

Serverar: 2 portioner

se även tillbehör: Champinjon sås Duchesse mos Bernaisesås

Ingredienser

  • 2 skivor fläskfilé
  • 2 skivor oxfilé
  • Krydda köttet med
  • grillkrydda
  • cayennepeppar
  • salt
  • paprikapulver
  • Garnering
  • 2 st tomater
  • 2 st champinjoner
  • 2 st kvistar blomkål
  • Instruktioner

    1. Skär små snitt i tomaterna.
    2. Skär bort foten ur champinjonerna och lägg i vitlöks smör.
    3. Koka blomkålen i ca 5 min så att det finns tuggmotstånd.
    4. Spritsa duchesse moset runt om på plankan. Spritsa även en sträng i mitten på plankan.
    5. Lägg på köttet.
    6. Häll på såsen och lägg på garneringen på ett sätt som ser bra ut.
    7. Ställ in plankan i mitten på ugnen i 225 grader tills moset får en gyllen brun färg.
    8. Ät och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bengt-Eve 6 januari 2008

    Jättegott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben