Plankstek

Serverar: 1 portioner

En klassisk restaurangrätt som var enormt populär på 70-talet. Servera den med färdig bearnaisesås om du vill förenkla receptet.

Ingredienser

  • 1 skiva entrecôte
  • 1 portion potatismos
  • 1 äggula
  • 2 msk riven ost
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • 3 tomater
  • Haricots verts efter smak
  • Sparris efter smak
  • Champinjoner, färska efter smak
  • Sås
  • 1 äggula
  • ½ msk vatten
  • 75 g smör, smält
  • Pressad citron
  • Vitpeppar
  • ½ tsk dragon
  • Instruktioner

    1. Ugn 250 grader
    2. Krydda köttet och stek 2 minuter på var sida i het penna. Lägg på ekplanka.
    3. Blanda potatismoset med äggula och ost och klicka eller spritsa ut på plankan. Lägg skårade tomater, bönor och sparris runt om.
    4. Vispa äggula och vatten till såsen i en kastrull på svag värme tills den tjocknar. Se till att det smälta smöret har ungefär samma temperatur och tillsätt det lite i taget under omrörning. Smaka av med kryddorna och låt såsen stå och svalna.
    5. Pensla grönsakerna med lite olja och ställ in plankan i ugnen. Gratinera tills moset fått fin färg.
    6. Fräs upp svampen i stekpanna och krydda med salt och peppar.
    7. Servera med såsen och svampen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben