Plommonmarmelad med kanel

En liten annorlunda marmelad med smak av julen.

Ingredienser

  • 1 ½ kg plommon (jag har använt blåa plommon)
  • ½ dl vatten
  • 1 pkt syltsocker 1 + 3
  • 4 kanelstänger
  • Instruktioner

    1. Skölj plommonen, dela och kärna ur dem. Lägg i kanelstängerna, plommon, vatten och syltsockret i grytan. Koka upp och koka sakta under lock 10–15 minuter.
    2. Koktiden beror på plommonens storlek och på hur mogna de är, de ska vara mjuka och mosa sig. Rör om ett par gånger under tiden så att plommonen mosar sig.
    3. Skumma marmeladen och gör marmeladprovet .
    4. Ta grytan från värmen och plocka upp kanelstängerna.
    5. Vill man kan man använda stavmixer och mixa marmeladen till en jämn smet.
    6. Sätt på lock och låt den kallna.
    7. Förvara marmeladen i kylen.
    8. Marmeladprov gör man genom att hälla lite av marmeladen på ett fat. Låt kallna och dra med en sked igenom. Det ska bildas en gata som inte rinner ihop när den är färdigkokt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Maja90 18 december 2011

    Supergod marmelad, kanelen gav god smak. Rekommenderar verkligen att göra denna!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben