Plommonmarmelad med likör 43

En mycket god marmelad som blir lite söt.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg plommon (jag har använt blåa plommon)
  • 1 pkt syltsocker 1 + 3
  • ½ dl vatten
  • 3 - 4 msk likör 43
  • Instruktioner

    1. Skölj plommonen, dela och kärna ur dem. Lägg i plommon, vatten och syltsockret i grytan. Koka upp och koka sakta under lock 10–15 minuter. Koktiden beror på plommonens storlek och på hur mogna de är, de ska vara mjuka och mosa sig. Rör om ett par gånger under tiden så att plommonen mosar sig. Skumma marmeladen och gör marmeladprovet . Ta grytan från värmen och låt marmeladen vila ca 15 min så att temperaturen jämnar ut sig.
    2. Vill man kan man köra med en stavmixer så allt blir mosat.
    3. Blanda i likören och häll upp marmeladen på rena varma burkar. Sätt på lock och låt den kallna.
    4. Förvara marmeladen i kylen.
    5. Marmeladprov gör man genom att hälla lite av marmeladen på ett fat. Låt kallna och dra med en sked igenom. Det ska bildas en gata som inte rinner ihop när den är färdigkokt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben