Plommonmuffins med vit chokladfrosting

Serverar: 12-14 portioner

Muffins med gräddfil i smeten som gör dem extra saftiga. Mynta och vit choklad i frostingen smälter dessa muffins i munnen.

Ingredienser

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2½ dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bikarbonat
  • 2 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 stora plommon, finhackade
  • Frosting
  • 450 g vit choklad, smält
  • 1 kruka mynta
  • 450 g färskost, t ex Philadelphia
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 195 grader.
    2. Vispa smör och socker poröst i en bunke. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt äggen, ett i taget, gräddfil, de torra ingredienserna och finhackade plommon.
    3. Klicka ner smeten i muffinsformar, gärna placerade i en muffinsplåt. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt dem svalna på ett galler.
    4. Frosting: Blanda den smälta chokladen med finhackade myntablad och färskost. Spara några myntablad att garnera med.
    5. Spritsa eller bred ut frostingen på varje muffins och toppa med ett myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben