Lägg dem tillsammans med kanelstänger och nejlikor i en gryta med 4 dl vatten.
Låt plommonen koka en liten stund tills de mjuknat.
Tillsätt sockret.
Låt sylten koka vidare tills den tjocknar.
Skumma väl.
Rör ut natriumbensoatet i en klick sylt och blanda ner.
Rör slutligen i några valnötter.
Häll upp sylten på väl rengjorda och varma burkar.
Tyckte den blev lite lös i konsistensen men helt ok!
NicolinaZ8 september 2009
Jag gjorde om lite: Skippade vattnet, nejlikorna och valnötterna, och använde syltsocker, för att få lite fastare konsistens. Dessutom strimlade jag i lite blad av anisisop. Supergott!
eligav23 september 2009
Kokade länge men fick inte den tjock att tjockna riktigt.. men den var väldigt god!
Cassiopeya12 oktober 2013
Har gjort denna ett par gånger nu. Precis som de andra skriver i tidigare kommentarer blir marmeladen väldigt lös. Därför tillsätter jag röd melatin när jag kokar den. Har inte vågat testa att tillsätta valnötter än, men det kanske blir nästa gång. Annars en väldigt god marmelad!
Cassiopeya12 oktober 2013
Har gjort denna ett par gånger nu. Precis som de andra skriver i tidigare kommentarer blir marmeladen väldigt lös. Därför tillsätter jag röd melatin när jag kokar den. Har inte vågat testa att tillsätta valnötter än, men det kanske blir nästa gång. Annars en väldigt god marmelad!
Tyckte den blev lite lös i konsistensen men helt ok!
Jag gjorde om lite: Skippade vattnet, nejlikorna och valnötterna, och använde syltsocker, för att få lite fastare konsistens. Dessutom strimlade jag i lite blad av anisisop. Supergott!
Kokade länge men fick inte den tjock att tjockna riktigt.. men den var väldigt god!
Har gjort denna ett par gånger nu. Precis som de andra skriver i tidigare kommentarer blir marmeladen väldigt lös. Därför tillsätter jag röd melatin när jag kokar den. Har inte vågat testa att tillsätta valnötter än, men det kanske blir nästa gång. Annars en väldigt god marmelad!
Har gjort denna ett par gånger nu. Precis som de andra skriver i tidigare kommentarer blir marmeladen väldigt lös. Därför tillsätter jag röd melatin när jag kokar den. Har inte vågat testa att tillsätta valnötter än, men det kanske blir nästa gång. Annars en väldigt god marmelad!