Plommonsylt med kanel

Ett gott plommonsylt.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg plommon
  • 4 kanelstänger
  • 10 nejlikor
  • 4 dl vatten
  • 1 1/2 kg (ca 18 dl) socker
  • 1 krm natriumbensoat
  • Valnötter
  • Instruktioner

    1. Plommonen tvättas, delas och kärnas ur.
    2. Lägg dem tillsammans med kanelstänger och nejlikor i en gryta med 4 dl vatten. Låt plommonen koka en liten stund tills de mjuknat. Tillsätt sockret. Låt sylten koka vidare tills den tjocknar. Skumma väl. Rör ut natriumbensoatet i en klick sylt och blanda ner. Rör slutligen i några valnötter.
    3. Häll upp sylten på väl rengjorda och varma burkar.
    4. Paraffinera.
    5. Njut av egengjord sylt!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    sk0gberg 19 augusti 2009

    Tyckte den blev lite lös i konsistensen men helt ok!

    NicolinaZ 8 september 2009

    Jag gjorde om lite: Skippade vattnet, nejlikorna och valnötterna, och använde syltsocker, för att få lite fastare konsistens. Dessutom strimlade jag i lite blad av anisisop. Supergott!

    eligav 23 september 2009

    Kokade länge men fick inte den tjock att tjockna riktigt.. men den var väldigt god!

    Cassiopeya 12 oktober 2013

    Har gjort denna ett par gånger nu. Precis som de andra skriver i tidigare kommentarer blir marmeladen väldigt lös. Därför tillsätter jag röd melatin när jag kokar den. Har inte vågat testa att tillsätta valnötter än, men det kanske blir nästa gång. Annars en väldigt god marmelad!

    Cassiopeya 12 oktober 2013

    Har gjort denna ett par gånger nu. Precis som de andra skriver i tidigare kommentarer blir marmeladen väldigt lös. Därför tillsätter jag röd melatin när jag kokar den. Har inte vågat testa att tillsätta valnötter än, men det kanske blir nästa gång. Annars en väldigt god marmelad!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben