Poires au four - Päron Madeleine

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Underbart god päron dessert från 70-talet, numera ganska bortglömd men förtjänar att komma fram igen. Mycket lättlagad!

Ingredienser

  • 4 st päron
  • ½ citron
  • 1 dl socker
  • 50 g margarin
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250-275 grader. Smörj en ugnsform. Pressa citronen och riv citronskalet fint. Skala päronen och dela dem i halvor placera päronen i formen och pensla dem med citronsaften, häll reseterande citronsaft över päronen. Strö på rivet citronskal och socker, klicka över margarinet. Stek päronen i ugnen i ca 10 minuter, ös päronen någon gång under tiden. Servera päronen varma med kall vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben