Polenta med kyckling och chilirelish

Serverar: 4 portioner

En färgstark rätt som har ett gott mos av polenta, en god chilisås och knapriga kycklingklubbor.

Ingredienser

  • 2 ½ dl majsmjöl
  • 2 ½ dl kallt vatten
  • 4 ½ dl hönsbuljong
  • 2 msk olivolja
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 stor gul lök
  • 2 tärnade vitlöksklyftor
  • 2 färska röda chili
  • ½ zucchini
  • 400 g krossade tomater
  • 1 lagerblad
  • Instruktioner

    1. Blanda majsmjöl och vatten, häll buljongen i en kastrull och låt koka upp, tillsätt sedan majsmjölsblandningen. Rör över medelvärme tills det börjar koka och tjockna. Sänk värmen och sjud 5 minuter eller tills det är riktigt tjockt.
    2. Tärna vitlöksklyftorna. Kärna ur och tärna chilifrukterna. Strimla zucchinin. Skala och hacka löken. Värm oljan i en kastrull och lägg i kycklingklubborna, lök, vitlök, chili och zucchini. Lägg på lock och låt koka i 10 minuter.
    3. Rör i tomaterna och lagerbladet och ställ in i ugnen 180 grader i 40 minuter.
    4. Servera med polentan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben