Polenta finns att köpa i dom flesta livsmedelbutikerna.
Ingredienser
1 dl amaretto eller annan mandellikör
2 dl russin
8 dl mjölk
2 dl socker
3 dl polenta
2 ägg
4 äggulor
60 g mjukt smör
Rivet skal av 2 citroner
2 msk ströbröd
Instruktioner
Slå likören över russinen.
Koka upp mjölk och socker i en kastrull.
Tillsätt polentan, lite i taget, under omrörning med träslev.
Låt blandningen sjuda tills den tjocknar, ca 20 minuter.
Låt kallna.
Skölj citronerna och riv skalet.
Rör ner ägg, äggulor, smör, de likördränkta russinen och citronskalet i polentablandningen.
Sätt ugnen på 180 grader.
Smöra och bröa en ringform, ca 23 cm i diameter.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.