Polentakaka med amaretto

Serverar: 8 portioner

Polenta finns att köpa i dom flesta livsmedelbutikerna.

Ingredienser

  • 1 dl amaretto eller annan mandellikör
  • 2 dl russin
  • 8 dl mjölk
  • 2 dl socker
  • 3 dl polenta
  • 2 ägg
  • 4 äggulor
  • 60 g mjukt smör
  • Rivet skal av 2 citroner
  • 2 msk ströbröd
  • Instruktioner

    1. Slå likören över russinen.
    2. Koka upp mjölk och socker i en kastrull. Tillsätt polentan, lite i taget, under omrörning med träslev. Låt blandningen sjuda tills den tjocknar, ca 20 minuter. Låt kallna.
    3. Skölj citronerna och riv skalet. Rör ner ägg, äggulor, smör, de likördränkta russinen och citronskalet i polentablandningen.
    4. Sätt ugnen på 180 grader.
    5. Smöra och bröa en ringform, ca 23 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben