Pollys grekiska nötkakor

Serverar: 25 portioner

Jättegoda, inte fullt så söta småkakor, som man normalt ser i Grekland.

Ingredienser

  • 200 g margarin
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm bikarbonat
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl grovhackade nötkärnor
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop margarin, strösocker, kanel och bikarbonat. Tillsätt vetemjölet och nötterna.
    2. Forma tjocka rullar, ca 5 cm i diameter, som får vila i kylskåp över natten. Skär rullarna i ½ cm tjocka skivor och lägg på bakpappersklädd plåt.
    3. Grädda i 200º i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben