Pommes Anna

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En potatiskaka med få ingredienser som är perfekt till söndagssteken, fågel eller grillat. Per mobergs recept!

Ingredienser

  • 800 g stora potatisar (bintje)
  • 200 g smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. 1. Skala och skiva potatisarna tunt cirka 3-4 mm. Smörj en pajform och lägg ett täcke potatis i botten (cirka 1 cm). Lägg över tunna skivor med smör (använd en osthyvel), salta och peppra.
    2. 2. Fortsätt så tills potatisen är slut eller formen full. Lägg ett lock eller liknande över och en tyngd som press.
    3. 3. Sätt in i ugnen i 225 grader i 40-50 minuter och låt kakan bakas klar.
    4. 4. Servera den nygräddade pommes Anna som en tårtbit.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Godbrain 17 januari 2010

    Mycket gott och lättlagat. Om man dessutom blandar i 25-50 gr färskriven parmesanost mellan lagren kallas rätten pommes voisin, också väldigt gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben